Makkelijk, veilig en droog je fiets stallen

24 uur gratis stallen met OV-chipkaart fietsenstalling station Maastricht

Hier kun je je fiets 24 uur gratis stallen met je OV-chipkaart. Hiermee maken we het stallen van je fiets nóg makkelijker. Bovendien zie je bij de ingang van de stalling direct waar nog vrije plaatsen voor je fiets zijn en is er een Fiets & Service met reparatieservice. Ook kun je hier terecht voor het huren van een OV-fiets.

Openingstijden

De bewaakte fietsenstalling aan het Stationsplein is 7 dagen in de week geopend van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein.

Verschillende manieren van stallen

Dagstallen

Wil je voor één of enkele dagen je fiets stallen, check dan je fiets in met je OV-chipkaart bij het incheckpunt en check je fiets na het stallen weer uit bij de beheerder van de stalling. Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je gebruik maken van een leenpas van de beheerder. Na het uitchecken lever je de leenpas weer in bij de beheerder.

Elke eerste 24 uur is stallen gratis. Als je langer dan 24 uur je fiets stalt, betaalt je bij de beheerder € 1,35 per 24 uur met pin of via Stallen op rekening, waarmee je maandelijks achteraf via een factuur betaalt. In de stalling is het niet mogelijk om met contant geld te betalen.

Stallen op rekening

Stal je fiets nog sneller met Stallen op rekening op je persoonlijke OV-chipkaart. Je betaalt niet meer dagelijks in de stalling, maar maandelijks achteraf. Check in met je OV-chipkaart bij het incheckpunt en stal je fiets. Wanneer je de fiets ophaalt, check je uit bij de beheerder. Aan het einde van de maand betaal je per automatische incasso.

Je kunt je gratis aanmelden voor Stallen op rekening en hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

Voordelen

  • Snel in- en uitchecken met je OV-chipkaart
  • Overzicht van je stallingskosten
  • Maandelijks achteraf betalen

Aanmelden voor Stallen op rekening

Jaarabonnement Fietsenstalling Maastricht

Vanaf 1 januari is het mogelijk om online voor € 80 een jaarabonnement voor de nieuwe bewaakte fietsenstalling aan het Stationsplein in Maastricht te kopen. Dit jaarabonnement is per maand opzegbaar. Check de allereerste keer in bij de incheckpaal en check na het stallen van je fiets weer uit bij de beheerder van de stalling. Bij het uitchecken herkent de scanner je als abonnee. Vervolgens krijg je een abonnementssticker op je fiets, waarmee je de rest van het abonnementsjaar kunt stallen zonder in en uit te checken.

Voordelen

  • Snel en makkelijk je fiets stallen en weer ophalen
  • Gegarandeerd plek
  • Een jaar lang stallen voor maar € 80
  • Een jaar lang stallen met een buitenmodel fiets of brommer/scooter voor maar € 160

Abonnement Fietsenstalling afsluiten (vanaf 1 januari 2018)

Bekijk op Youtube hier hoe de nieuwe manier van stallen met OV-chipkaart werkt.

Tarieven verschillende manieren van stallen

Elke eerste 24 uur stal je je fiets gratis in de fietsenstalling bij station Maastricht.

DagstallenStallen op rekeningJaarabonnement
24 uur gratis24 uur gratisFiets € 80
Buitenmodel fiets * , brommer, scooter € 160
Na 24 uur betaal je:
- Fiets € 1,35
- Buitenmodel fiets *, brommer, scooter € 2,70
Na 24 uur betaal je:
- Fiets € 1,35
- Buitenmodel fiets * , brommer, scooter € 2,70

* Een buitenmodel fiets is een fiets die niet in het standaard fietsenrek past, zoals een bakfiets of een tandem fiets. Ook brommers en scooters kunnen met dit abonnement gestald worden. U koopt het jaarabonnement Buitenmodel fiets bij de beheerder in de stalling (Fiets & Service).

Samen zorgen wij voor je fiets

De gemeente Maastricht, ProRail en NS realiseren onder andere de fietsenstalling aan het Stationsplein in Maastricht. Samen zorgen wij voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen, waardoor je jouw fiets makkelijk, veilig en droog kunt stallen.