elke 1e 24 uur gratis je fiets stallen in fietsenstalling Knoop

In de bewaakte fietsenstalling Knoop bij station Utrecht Centraal (naast de Rabotoren) kun je je fiets elke eerste 24 uur gratis stallen met je OV-chipkaart. Je fiets staat er veilig en droog. De stalling is vlakbij het station en je vindt er snel een plek voor je fiets. Hiermee maken we het stallen van je fiets nóg makkelijker.

Fietsenstalling Knoop heeft plaats voor 3.000 fietsen. Een plekje voor je fiets heb je zo gevonden, want bij de ingang van de stalling zie je direct via de schermen waar de vrije plekken zijn en via de looproute Forum ben je zo op het station.

Openingstijden

Fietsenstalling Knoop is net als de stalling aan de Sijpesteijnkade geopend op maandag t/m vrijdag van 06.30 uur - 24.00 uur en in het weekend van 07.00 - 24.00 uur.

Verschillende manieren van stallen

Dagstallen

Wil je voor één of enkele dagen je fiets stallen, dan check je je fiets met je OV-chipkaart in bij het incheckpunt en check je je fiets na het stallen weer uit bij de beheerder van de stalling. Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je gebruikmaken van een leenpas van de beheerder. Na het uitchecken geef je de leenpas weer af bij de beheerder.

Elke eerste 24 uur stal je gratis. Indien je langer dan 24 uur je fiets stalt, betaal je bij de beheerder € 1,35 per 24 uur met pin of via Stallen op rekening, waarmee je maandelijks achteraf via factuur betaalt. In de stalling kun je niet met contant geld betalen.

Bekijk hier hoe de nieuwe manier van stallen met OV-chipkaart werkt.

Stallen op rekening

Stal je fiets nog sneller met Stallen op rekening op je OV-chipkaart. Je betaalt niet meer dagelijks in de stalling, maar maandelijks achteraf. Je checkt met je OV-chipkaart in bij het incheckpunt en parkeert je fiets. Wanneer je je fiets weer ophaalt, check je je fiets uit bij de beheerder. Aan het einde van de maand betaal je per automatische incasso. Vanaf het moment dat je je fiets incheckt, parkeer je elke eerste 24 uur gratis. Daarna betaal je € 1,35 per 24 uur.

Je kunt gratis een abonnement voor Stallen op rekening afsluiten en hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

Voordelen
  • Snel in- en uitchecken met je OV-chipkaart
  • Overzicht van je stallingskosten
  • Maandelijks achteraf betalen

Abonnement Stallen op rekening afsluiten

Jaarabonnement Fietsenstalling Knoop

Je kunt online voor € 80 een jaarabonnement Fiets voor de nieuwe fietsenstalling Knoop kopen. Dit jaarabonnement is per maand opzegbaar. De allereerste keer check je in bij de incheckpaal en check je na het stallen van je fiets weer uit bij de beheerder van de stalling. Bij het uitchecken herkent de scanner je als abonnee. Je krijgt vervolgens een abonnementssticker op je fiets, waarmee je de rest van het abonnementsjaar kunt stallen zonder in en uit te checken.

Voordelen
  • Snel toegang tot de stalling met de abonnementsticker
  • Gegarandeerd plek
  • Zorgeloos stallen
  • Maandelijks opzegbaar

Abonnement Fietsenstalling afsluiten

Tarieven verschillende manieren van stallen Knoop fietsenstalling

Elke eerste 24 uur stal je je fiets gratis in fietsenstalling Knoop. Na 24 uur betaal je € 1,35 per 24 uur.

DagstallenStallen op rekeningJaarabonnement Fiets
24 uur gratis24 uur gratisFiets €80
Na 24 uur betaal je:
- Fiets €1,35
Na 24 uur betaal je:
- Fiets €1,35

Fietsen die niet in het standaard fietsenrek past, zoals een bakfiets of een tandem fiets kun je niet in fietsenstalling Knoop stallen. Buitenmodelfietsen kun je een dag in de fietsenstalling aan de Sijpesteijnkade stallen of met een jaarabonnement in de Stationsplein stalling stallen.

Samen zorgen wij voor jouw fiets

De gemeente Utrecht, ProRail en NS realiseren en beheren de fietsenstallingen Knoop, Jaarbeursplein, Stationsplein en Sijpesteijnkade gezamenlijk. Samen zorgen wij voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen, waardoor je je fiets makkelijk, veilig en droog kunt stallen.