Makkelijk, veilig en droog je fiets stallen

Elke 1e 24 uur gratis je fiets stallen in fietsenstalling Stationsplein

In de bewaakte fietsenstalling Stationsplein bij station Utrecht Centraal kun je je fiets elke 1e 24 uur gratis stallen met je OV-chipkaart. Hiermee maken we het stallen van je fiets nóg makkelijker. Bovendien zie je bij de ingang van de stalling direct waar nog vrije plaatsen voor je fiets zijn en is er een Fiets & Service met reparatieservice. Ook kun je hier terecht voor het huren van een OV-fiets.

Openingstijden

Fietsenstalling Stationsplein is 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend.

Verschillende manieren van stallen

Dagstallen

Wil je voor één of enkele dagen je fiets stallen, check dan je fiets in met je OV-chipkaart bij het incheckpunt en check je fiets na het stallen weer uit bij de beheerder van de stalling. Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je gebruik maken van een leenpas van de beheerder. Na het uitchecken lever je de leenpas weer in bij de beheerder.

Elke eerste 24 uur is stallen gratis. Als je langer dan 24 uur je fiets stalt, betaal je bij de beheerder € 1,25 per 24 uur met pin of via Stallen op rekening, waarmee je maandelijks achteraf via een factuur betaalt. In de stalling is het niet mogelijk om met contant geld te betalen.

Kijk hier hoe de nieuwe manier van stallen met OV-chipkaart werkt.

Stallen op rekening

Stal je fiets nog sneller met Stallen op rekening op je OV-chipkaart. Je betaalt niet meer dagelijks in de stalling, maar maandelijks achteraf. Check in met je OV-chipkaart bij het incheckpunt en stal je fiets. Wanneer je de fiets ophaalt, check je uit bij de beheerder. Aan het einde van de maand betaal je per automatische incasso.

Je kunt gratis een abonnement voor Stallen op rekening afsluiten en hebt hiervoor een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

Voordelen
  • Snel in- en uitchecken met je OV-chipkaart
  • Overzicht van je stallingskosten
  • Maandelijks achteraf betalen

Abonnement Stallen op rekening afsluiten

Jaarabonnement Fietsenstalling Stationsplein

Het is mogelijk om online voor €75 een jaarabonnement voor de nieuwe fietsenstalling Stationsplein te kopen. Dit jaarabonnement is per maand opzegbaar. Check de allereerste keer in bij de incheckpaal en check na het stallen van je fiets weer uit bij de beheerder van de stalling. Bij het uitchecken herkent de scanner je als abonnee. Vervolgens krijg je een abonnementssticker op je fiets, waarmee je de rest van het abonnementsjaar kunt stallen zonder in en uit te checken.

Voordelen
  • Snel en makkelijk je fiets stallen en weer ophalen
  • Gegarandeerd plek
  • Een jaar lang stallen voor maar €75
  • Een jaar lang stallen met een Buitenmodel fiets voor €150*

Abonnement Fiets afsluiten

* Een jaarabonnement Buitenmodel Fiets koop je in de stalling.

Tarieven verschillende manieren van stallen

Elke eerste 24 uur stal je je fiets gratis in de fietsenstalling Stationsplein.

DagstallenStallen op rekeningJaarabonnement Fiets
24 uur gratis24 uur gratisFiets Stationsplein €75
Na 24 uur betaal je:
- Fiets €1,25
Na 24 uur betaal je:
- Fiets €1,25
Buitenmodel fiets Stationsplein* €150

* Een buitenmodel fiets is een fiets die niet in het standaard fietsenrek past, zoals een bakfiets of een tandem fiets. Een buitenmodel fiets kun je in de Stationsplein stalling alleen met een jaarabonnement stallen en koop je in de stalling.

Nog vragen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Samen zorgen wij voor je fiets

De gemeente Utrecht, ProRail en NS realiseren en beheren onder andere fietsenstalling Stationsplein. Samen zorgen wij voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen, waardoor je jouw fiets makkelijk, veilig en droog kunt stallen.